Drodzy forumowicze,
Jako nowy użytkownik A6 z multi potrzebuję porady gdzie tę skrzynkę zrobić. Generalnie trochę "haczy na dwójce". Da się jeździć, ale to już pewnie nie długo.
Wcześniej (tj. jakieś 150 000 temu) skrzynka była wymieniona u Robro w Bieżeniu koło Częstochowy. ale gość krzykną od razu na początek za wymianę 6000 brutto i daje całe 3 miesiące gwarancji, która nie wiadomo co jest warta.
tylko pytanie czym się różni taka wymiana od naprawy mojej? to też będzie jakaś skrzynia po regeneracji?
Czy możecie kogoś polecić? czy powinienem walić od razu na śląsk do Pana Sopy (trochę daleka wyprawa jak dla mnie).
skrzynka do Multitronic EZN w A6 z 2001 2.8 193 KM. Prostokątna wtyczka.
Pozdrawiam,
U.
[ A6 C5] naprawa multitronic mazowsze
-
- Forum Audi A6 / A7
Rowniesz polecam wyzej wymieniona firme
juz od wizyty u nich zrobilem 15 tys. km i jak bylo tak dalej jest ;D
aha po 5 tys.km musisz 2 raz do nich jechac na wymiane oilu w skrzyni ale oplaca sie ;D obsluga idealna nic nie zrobia bez twojej wiedzy.
Napisz jak cos bedzie wiecej wiadomo

aha po 5 tys.km musisz 2 raz do nich jechac na wymiane oilu w skrzyni ale oplaca sie ;D obsluga idealna nic nie zrobia bez twojej wiedzy.
Napisz jak cos bedzie wiecej wiadomo
Jak pomoglem to podziekuj:P
Pozdro
Pozdro
Odswieżam temat.
Po wizycie okazało się, że jest kwestia luzów na wale wejściowym i w tym zakresie przeprowadzono naprawę + zmiana oprogramowania z EZN na ten jakiś inny
Jeździ na razie dobrze, aczkolwiek zrobiłem od tej wymiany raptem 500 km. Na szczęście info jest takie, że pozostałe elementy skrzyni są w stanie wręcz idealnym co daje szansę na kolejne 100 - 150 tys.
mam nadzieję - aczkolwiek przy moich przebiegach na poziomie raptem 10 tys rocznie to następny właściciel będzie się cieszył.
Także na tę chwilę jestem zadowolony.
Po wizycie okazało się, że jest kwestia luzów na wale wejściowym i w tym zakresie przeprowadzono naprawę + zmiana oprogramowania z EZN na ten jakiś inny

Jeździ na razie dobrze, aczkolwiek zrobiłem od tej wymiany raptem 500 km. Na szczęście info jest takie, że pozostałe elementy skrzyni są w stanie wręcz idealnym co daje szansę na kolejne 100 - 150 tys.

Także na tę chwilę jestem zadowolony.