Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Allroad C5 2.5TDI V6] Bląd sprzęgła, skrzynia martwa...

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Allroad C5 2.5TDI V6] Bląd sprzęgła, skrzynia martwa...

Post autor: bruce_pl » 16 gru 2010, 18:15

Witajcie,
Prosze o pomoc przy zdiagnozowaniu usterki:
Jadąc katowicka ok 120km/h w pewnym momencie skrzynia wyrzucila bieg. Zjechalem na pobocze, a ze bylo ciemno i padal snieg wyciagnalem komputer z nadzieja, ze wkradl sie jakis blad, skasuje go i pojade dalej...Poblaczylem, faktycznie byl blad w skrzyni typu "komunikacja sprzegla ze skrzynia biegow" (nie pomyslalem o tym, zeby spisac kod bledu:/ ), skasowalem go... i sprzynia nie wrzuca żadnego biegu, ani D, S ani R :( A blad juz nie wyskakuje.
Zaprowadzilem do mechanika, on powiedzial ze polecialo sprzeglo i cos sie urwalo w skrzyni, a naprawa ok. 4tys (a juz raz ja naprawialem, za ponad 3tys) :shock:
Czy wie ktos co faktycznie moglo sie stac i co mozna z tym zrobic?Skrzynia EYJ, 5hp-19
Z gory dziekuje za sugestie.

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 17 gru 2010, 00:02

Rozmawialem z gosciem, ktory sprzedaje i naprawia skrzynie. Powiedzial, ze jemu to wyglada na problem z elektronika, a nie uszkodzenie skrzyni :/ Teraz to juz nie wiem zupelnie co z tym robic.

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 17 gru 2010, 11:22

Dobrze mowisz, ale w ten sposob koszta beda rosly i rosly. Dzisiaj znowu podzwonie i popytam.

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 19 gru 2010, 12:35

Biorac pod uwage, ze chyba juz nie mam sily do tego psujacego sie automatu, mysle nad przerobka na manual.... Zna ktos namiary na kogos z okolic Warszawy lub Lodzi, kto moglby szybko to zrobic? Moze ktos z Was wie jaki to koszt?

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 21 gru 2010, 13:24

Powiem szczerze, ze zdobyc skrzynie EYJ graniczy z cudem...Nie mozna zalozyc innego symbolu? Co to za roznica?

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 09 sty 2011, 08:35

Skrzynia wreszcie naprawiona. Koszt 5130zl w Jozefowie.
Tak na marginesie to nie polecam tego zakladu. Panowie nie dosc, ze naciagaja jak moga i na czym moga, to nie potrafia nawet wytrzec kierownicy, tylko oddaja samochod z kierownica w oleju. Ja juz do nich nie zaprowadze...
Temat prosze o zamknac.

bruce_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bruce_pl » 09 sty 2011, 12:39

Glowne uszkodzenie polegalo na tym, ze pękł jakis walek przy koszu. Ale zrobili remont kapitalny. Czy uszkodzone bylo sprzeglo to oni sami chyba nie wiedzieli i powiedzieli, ze zawsze przy naprawie skrzyni daja je do regeneracji. Z tego co mi mowili i sam liczylem koszt naprawy ze strony midparts, to lacznie z olejem i robocizna powinienem zaplacic 4000zl, ale zaplacilem nieco wiecej...Dodatkowo dostalem tylko gwaranje, bez faktury. za fakture musialbym dopilacic VAT.
Jesli juz to mysle, ze ludzie z Wawy powinni probowac w Nadarzynie a nie Jozefowie, ale tamtych tez nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja