Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Allroad stuki w skrzyni-tylnim moście?

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
seba111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Allroad stuki w skrzyni-tylnim moście?

Post autor: seba111 » 15 kwie 2012, 12:11

Witam.Zanim zdecydowałem się opisać mój problem przesledziłem podobne tematy ale nie znalazłem rozwiazania dla mojego przypadku a mianowicie:
Podczas normalnej jazdy przy dohamowaniu(puszczeniu pedału gazu) do prędkosci ok20-30 km/h i dodaniu gazu słychac i czuć stuknięcie i szarpnięcie pod podłogą auta.Również pdczas "zabawy"pedałem gazu tzn wciskanie-puszczanie wywołuje te stuki i szarpnięciaDodam że Biegi zmienia prawidłowo bez szarpnięć,poduszki skrzyni wymienione na nowe,gumy tylnego mostu równiez nowe.Byłem u kilku mechaniorów,test dynamiczny skrzyni-jazda z podłączonym kompem-skrzynia ok.Zasugerowano uszkodzenie-naturalne zużycie tylnego mostu-podobno wszystkie allroady tak maja,i lepiej tego nie ruszać.ale do koĂąca tak poprawnie nikt tego nie zdiagnozował.Nie za bardzo chce mi sie wierzyć że wszystkie allroady tak maja.Zeby się przekonać najlepiej wymienic tylny most za pare tysi i moze to będzie to.Jestem już troche zrezygnowany niewiedzą mechaników(w mojej okolicy) a nie ukrywam że chcę to zrobić bo jest to bardzo wkurzajace i zdążyć zanim coś wypadnie:)także prosze kolegów o pomoc

[ Dodano: 2012-07-18, 15:55 ]
tyle odsłon tego tematu i nikt nie pomógł...szkoda

[ Dodano: 2012-07-18, 16:14 ]
koledzy pomóżcie! Podpowiedzcie coś!Zaden"serwis skrzyĂą automatycznych" w GdaĂąsku nie wie co wymienić żeby naprawic.Aż mi sie wieżyć nie chce ze tylko ja mam problem z tym w A6 2,5 tipQ ? Może spróbujcie zrobić w waszych autkach tak jak opisałem (może też to macie a tylko ja płacze?)Błagam!!!

czajna
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czajna » 06 paź 2012, 23:15

witam miałeś kiedyś wymieniana skrzynie? podaj kod ze skrzyni? i kod z mostu tylnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja