[ TIP+Q] 4.2 quatro problem z kontrola trakcji po wymianie p
[ TIP+Q] 4.2 quatro problem z kontrola trakcji po wymianie p
Witam serdecznie. posiada a6 4.2 quattro 300km. Problemem moim jest kontrola trakcji która sie załącza przy gwałtownym przyspieszaniu nie zależnie od biegu czy tez predkości.. zaczelo sie to po wymianie przegubów przednich. Jest to bardzo uciążliwe bo autkiem nie da się agresywniej pojechać bez wyłączenia esp, kontrola trakcji. Czy przeguby mogą mieć jakiś wpływ np złe lub niepoprawnie zamontowane?? proszę o poradę ewentualnie przyczynę. Pozdro:)
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Witam od roku walcze z moim esp i dalej nie wiem o co chodzi.. bylem u kilku mechanikow i kazdy rozklada rece... liczylem zabki w przegubach jest tak jak w ksiazce napisane. czujniki sa aluminiowe wiec mozliwosci regulacji nie mam. zastanawia mnie fakt, czy moze to byc przyczyna uszkodzenia czujnika. ten problem nie jest, az taki uciazliwy ale istnieje... czy ktos juz mial ten problem?? jak go rozwiazac?? pozdrawiam
jak audi to tylko 4.2
Wtedy nie wymieniałem. Dopiero z 2 miesiące temu wymieniłem wszystkie płyny wspomaganie hamulce itd. i nic nie pomogło... Cały czas chodzi mi po głowie wymiana czujników
[ Dodano: 2013-01-06, 12:51 ]
A jeszcze ciekawostka jest taka ze abs i esp działa, tylko załącza się niepotrzebnie przy przyspieszaniu zmianie biegu.. a jak wylacze to autko jedzie normalnie nie blokuje mi esp
[ Dodano: 2013-01-06, 12:51 ]
A jeszcze ciekawostka jest taka ze abs i esp działa, tylko załącza się niepotrzebnie przy przyspieszaniu zmianie biegu.. a jak wylacze to autko jedzie normalnie nie blokuje mi esp
jak audi to tylko 4.2
Kontrola trakcji
witam mam ten sam problem ale umnie dochodzi jeszcze jedno na autostradzie na zakretach takze zapala mi sie kontrola trakcji i auto chamuje poradziles sobie juz z tym?
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Kontrola trakcji
Opony kolegoThomas70 pisze:witam mam ten sam problem ale umnie dochodzi jeszcze jedno na autostradzie na zakretach takze zapala mi sie kontrola trakcji i auto chamuje poradziles sobie juz z tym?

Jazda na innych oponach uszkodzi cały układ napędowy