[ A6 c5 ] 2.5 Tdi Oznaczenie skrzyni, gdzie szukac??
[ A6 c5 ] 2.5 Tdi Oznaczenie skrzyni, gdzie szukac??
Tak jak w temacie, czy jest gdzies oznaczenie w papierach bo ze na skrzyni jest to ja wiem
Natomiast jeszcze jedna sprawa zakupilem autko jak w temacie z tiptronikiem, autko jest z 2001! Kupilem je bez oleju w skrzynce i wiedzialem ze skrzynia nadaje sie na smietnik, w kazdym badz razie nalalem nowego oleju i bylo oki ale sila zeczy zdawalem sobie sprawe ze predzej czy pozniej bedzie trzeba wymienic skrzynie bo zaczna sie dziac cuda niewidy:)!! Nooo i wlasnie zaczely sie dziac, szarpie uslizguje sie takie tam pierdoly... i teraz pytanie lepiej robic ta co mam czy kupic jakas skrzynke po regenarcji albo jakas uzywke?? Hehe dodam ze wlasciciel podczas zmieny oleju w silniku mylac sie zlal olej ze skrzyni i bedac przekonanym ze zlal ze miski olejowej nalal do silnika, jego szczescie ze przejechal na tym jakies 2 kilometry i potem nie jezdzil bo nie wiedzial co sie dzieje ze skrzynia ze nie chodzi.... Hehe dodam ze ten gosc to moj sasiad wiec znam auto od podszewki!! Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 19:33 przez Sebanek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
dajcie spokoj panowie normalnie zenada te nasze polskie serwisy skrzyn... w jednym na wejsciu prosze zostawic 7000zl my naprawimy nie wsiadajac do samochodu ( nie doslownie ale wycenili mi od razu co jest popsute i ile to bedzie kosztowalo nie wsiadajc do auta ani nie sprawdzajac niczego) w drugim to wogole syf... ale naszczescie obok mnie jest maly zaklad gdzie zajeli sie mna tak jak trza... wiedzialem o nim ze jest oki ale wolalem oddac do duzego serwisu... hehe juz wszytko wiem jaka skrzynia co ewentualnie moze byc popsute ... generalnie pan powiedzial ze wolalby zebym przyejachal do niego w sobote wsiadziemy w moje autko i pojezdzimy sobie tak ze 30 km pokazujac mu co mi przeszkadza ... dzisiaj niestety nie mogl poswiecic mi za duzo czasu boo mial duzo roboty ... narazie jest oki ale zobaczymy jak bedzie po naprawie nie omiieszkam wam napisac aaaa i tak jak napisales jest to wlasnie ta skrzynia... pozdrawiam!!:)
Odgrzeję kotleta.
Gdzie zajrzeć, żeby odczytać oznaczenie skrzyni?
Problem polega na tym, że tak naprawdę nie wiem jaka jest. Na wlepie w kole zapasowym owszem, jest oznaczenie, ale jest tam też jak byk APU a ja mam AEB.
Czeka mnie sprzęgło (na 99,99% mam dwumasę) i nie chciałbym wydać sporej kasy na darmo - nie jestem pewien, czy nie ma jakichś różnic między skrzyniami.
Gdzie zajrzeć, żeby odczytać oznaczenie skrzyni?
Problem polega na tym, że tak naprawdę nie wiem jaka jest. Na wlepie w kole zapasowym owszem, jest oznaczenie, ale jest tam też jak byk APU a ja mam AEB.
Czeka mnie sprzęgło (na 99,99% mam dwumasę) i nie chciałbym wydać sporej kasy na darmo - nie jestem pewien, czy nie ma jakichś różnic między skrzyniami.