Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 C4] komplikacje ze skrzynią automat w audi z 1995r

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
mistrzunio_r
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 C4] komplikacje ze skrzynią automat w audi z 1995r

Post autor: mistrzunio_r » 06 lut 2011, 17:24

witam mam problem ze skrzynią biegów w swojej audi a6 c4 2.8 z 1995r wczoraj jeździłem i było ok zaś dzisiaj po odpaleniu auta migała kontrolka oleju na desce na czerwono olej sprawdzony jest po włączeniu skrzyni na D zapaliły się wszystkie biegi na desce a skrzynia normalnie szarpie przy włączaniu później nie działał już prędkościomierz po odłączeniu akumulatora nie działa obrotomierz ani licznik kilometrów termometr . bardzo proszę o wparcie w tym temacie <smuty>
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 20:48 przez mistrzunio_r, łącznie zmieniany 3 razy.
mistrzunio_r

kazrafal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kazrafal » 09 lut 2011, 10:41

Najlepiej podłącz pod kompa i sprawdź błędy (jeśli nie masz to kup sobie kabelek z vagiem, na pewno się zwróci ) , sprawdź też bezpieczniki no i pisz co wyszło na kompie, może uda się pomóc.

mistrzunio_r
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mistrzunio_r » 09 lut 2011, 21:44

podłączony został do kompa jest uszkodzony jakiś czujnik obrotów silnika , jakiś czujnik przy pedale hamulca ustawiał go tam jakoś i znikną no i jeszcze błąd w sondach lambda tyle wiem na razie więc usunę najpierw to i zobaczę co będzie dalej nie wiem tylko co z kontrolką oleju która mi się zapala po starcie silnika i już jak jest ciepły czasem <smuty>
mistrzunio_r

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja