Winna była przetwornica. Sam palnik mimo pracy 2 lat ma niewielki nalot "zużycia".Apophis pisze:W hidach to loteria-potrafia fixowac i działac latami. Ale sa tanie i za cene jednej ori przetwornicy i tak mam kilka kompletów na kilka lat hidów
[A6 C5] Montaż xenonów HID (slim) soczewki H1 / by eldo
- chris1987
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzychu
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ktoś się orientuje, czy obudowa lampy (czarna) jest zamienia z bi xenon plus, a zwykłą poliftową?
Mam BX+ po regeneracji w pewnej znanej firmie, niestety urwali mi jeden zaczep zwalając winę na kuriera, oraz paruje w deszczu. Skleiłem sam specjalnym klejem do PE lecz niestety lampa drga, a dziś całkowicie się zaczep urwał i świeci w ziemie.
Wpadłem na genialny pomysł, aby kupić zwykła lampę (bo jest tańsza i łatwo dostępna) i po postu wszystko przełożyć do całej czarnej obudowy w której będą wszystkie zaczepy. Przy okazji ja konkretnie uszczelnienie.
Przejdzie to?
![Obrazek]()
Mam BX+ po regeneracji w pewnej znanej firmie, niestety urwali mi jeden zaczep zwalając winę na kuriera, oraz paruje w deszczu. Skleiłem sam specjalnym klejem do PE lecz niestety lampa drga, a dziś całkowicie się zaczep urwał i świeci w ziemie.
Wpadłem na genialny pomysł, aby kupić zwykła lampę (bo jest tańsza i łatwo dostępna) i po postu wszystko przełożyć do całej czarnej obudowy w której będą wszystkie zaczepy. Przy okazji ja konkretnie uszczelnienie.
Przejdzie to?
AWX 175KM/380NM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Czy poliftowe czy przed, to montaż prawdziwych xenonów drogo wychodzi.luke_A6 pisze:Zmieniam w a6 c5 przód a więc też lampy na poliftowe. Stare lampy mam oryginalnie xenony i tu pytanie. Co mogę wykorzystać z instalacji starych xenonów do przerobienia poliftowych lamp na xenony? Czy muszę kupić hidy? Bo fabryczne poliftowe xeny trochę drogo.

Z tego co sie orientuje, to w poliftowych jest większa soczewka, więc analogicznie otwór na nią jest większy. ...nie wiem jeszcze czy rozstaw śrub mocujących jest ten sam.
Ale jeśli nie, to zawsze możesz kupić używane reflektory z np. pourywanymi zaczepami mocującymi - będą tanie, a będą mieć potrzebne Ci układy optyczne.

Nie rozważaj bo to nie ma najmniejszego sensu...qwerty01 pisze:Osobiście rozważam montażu HID jako długie (na mijania mam zamontowane).
ad1. Xenon nie lubi cżestego właczania i wyłaczania i padnie od tego szybko,długie się czesto pstryka.
ad2. Czas rozświetlania xenonu zajmuje chwile i z tego powodu nie nadaje sie do np mrugania jako sygnalizacji długimi a także po właczeniu takich długich czesto trza je już wyłaczac zanim sie rozświecą.
Ad3. chcesz długie na xenonie to musisz miec lampe lub soczewke bixenonowa z przesłoną. Tam żarnik świeci cały czas a jedynie przesłona reguluje snop światła.
Nie kolego tak czesto jak mruga sie długimi nie robi sie tego swiatłami mijania. A i owszem padaja szybciej od cykania co chwileqwerty01 pisze:Ad. 1 Jakoś xenony wstawiają na mijania. Co jak ktoś robi dużo małych odcinków? Palniki powinny padać jak muchy, a działają kilka lat.
Wystarczy kilka minut jazdy i masz juz zimnyAd. 2 Palnik rozpala się 1-2 sekundy przy zimnym palniku, przy ciepłym od razu 100%. Nie mrugam światłami.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Dla mnie i na logike biorac to poroniony pomysł bo hidy nie porównuj do ori przetwornic z C5 jakie kiedys robiła hella. Trudno trafic na dobrze działające chociaż 2 lata.
Se załozysz to zobaczysz dlaczego to zły pomysł
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)