[A6 C5] Montaż xenonów HID (slim) soczewki H1 / by eldo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dziękuję Bunia 83 za pomoc. Zestaw wygląda naprawdę na porządny i dobrej jakości, i to nie tylko z powodu metalowej walizeczki w którą jest zapakowany.
Na 100 procent kupię ten zestaw w wersji 6000K z białym światłem. Jeszcze tylko pytanie o tą aukcję tego samego sprzedawcy:
http://cgi.ebay.co.uk/Hid-Xenon-Convers ... 27ac1a6dc2
Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Czy to osobny zestaw do H4? Czy można zamontować oba, do H7 osobny i do H4 osobny? Przepraszam z góry za lamerskie pytanie, ale jestem zielony w tym temacie.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Romek

Na 100 procent kupię ten zestaw w wersji 6000K z białym światłem. Jeszcze tylko pytanie o tą aukcję tego samego sprzedawcy:
http://cgi.ebay.co.uk/Hid-Xenon-Convers ... 27ac1a6dc2
Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Czy to osobny zestaw do H4? Czy można zamontować oba, do H7 osobny i do H4 osobny? Przepraszam z góry za lamerskie pytanie, ale jestem zielony w tym temacie.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Romek
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Kontakt:
przetwornice z w/w linków nie wejdą w obudowę lampy ! Przymierzałem przed slim-ami i nie ma bata
Po za tym na forum czytałem ze przetwornice tego typu lubią "siać" po odbiornikach w samochodzie: CB, Audio itp... wnioskuje po obudowach przetwornic, one sie rożnia tylko naklejka i ceną niczym więcej ! Wersja SLIM to zupełnie coś innego, Trafo WN jest poza obudową przetwornicy. Ułatwia to montaż i pewnie ma jakies znaczenie w całej zasadzie działania ( w końcu to III generacja Hid ) 
p.s. walizka całkiem całkiem

p.s. walizka całkiem całkiem

Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Prosiłbym o nie przesadzanie z sarkazmem, to dalej pozostaje niczym więcej jak chińskim szmelcemeldo pisze:( w końcu to III generacja Hid )

Pozdrawiam
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Kontakt:
kolego to nie ja stwierdziłem ze jest to III generacja, przeczytaj temat od początku nawias który zastosowałem o tym świadczy :-PJohn pisze:Prosiłbym o nie przesadzanie z sarkazmem, to dalej pozostaje niczym więcej jak chińskim szmelcem
p.s. może i chiński ale czemu od razu szmelc ? Miałeś ? korzystałeś ? coś ci się zepsuło ? nie rozumiem . . . po za tym pokaż mi za 400pln oryginalny zestaw xenonowy do A6 to zwróce honor, bo pojechałeś dośc ze OT to bez sensu calkowicie

kolego moogio faktycznie nie mam silniczków bo poprzedni właściciel wymieniając lampy po prostu ich nie przełozył, a ja zeby było ciekawie nie wyciąglem ich z tych ori wypalonych do zera :-P a czy sie zmieści ? hmm... osobiście 1 wersje miałem taka ze przetwornice zamontuje pod lustrem swiateł drogowych (wejdzie) ale wyszedłem z załozenia ze czemu nie na deklu, wiec teoretycznie i praktycznie powinno wejsć z silniczkami.
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.4 177KM
założyłem ten zestaw slim pare dni temu, widoczność w nocy niebo a ziemia. 6000K daje jak najbardziej rade.
nawet jeśli macie silniczki regulacji to i tak wszystko ładnie wchodzi do srodka.
teraz jeszcze takie pytanko z mojej strony:
mianowicie czy są jakieś zarówki do ''długich'' które świecą bardziej białym światłem? bo mi żółta poswiate sieją. i w sumie to samo pytanie odnośnie postojówek- jakieś diodowe czy coś? zeby to bardziej na biało niż zółto swiecilo.
nawet jeśli macie silniczki regulacji to i tak wszystko ładnie wchodzi do srodka.
teraz jeszcze takie pytanko z mojej strony:
mianowicie czy są jakieś zarówki do ''długich'' które świecą bardziej białym światłem? bo mi żółta poswiate sieją. i w sumie to samo pytanie odnośnie postojówek- jakieś diodowe czy coś? zeby to bardziej na biało niż zółto swiecilo.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.4 177KM
syper:
w takim razie chyba odpuszcze bo 2giego kompletu przetwornic nie upchne juz w tą i tak małą jeśli chodzi o miejsce lampe.
jakieś zarniki swiecace jasniejszym swiatlem? philips jakis night vision czy coś? da rade to w ogole w miejsce lampy od dlugich wpiac?
moze i pytania, ktore zadaje są banalne ale jesli chodzi o czesci, kombinowanie z lampkami itd to jestem noga.
prosze o pomoc:)
pozdrawiam
j.
hmm, no ok, a pomoże ktoś znaleźc cos odpowiedniego? jakies linki do alledrogo czy coś? po prostu nie orientuje sie co kupić zeby mi to weszło w miejsce oryginalnej zaróweczki postojowej.diody jak najbardziej ale patrz żeby tylko niebieskiej poświaty nie miały
:roll: serio? :D nic sie z tym nie da zrobić?a na długie drugi komplecik
w takim razie chyba odpuszcze bo 2giego kompletu przetwornic nie upchne juz w tą i tak małą jeśli chodzi o miejsce lampe.
jakieś zarniki swiecace jasniejszym swiatlem? philips jakis night vision czy coś? da rade to w ogole w miejsce lampy od dlugich wpiac?
moze i pytania, ktore zadaje są banalne ale jesli chodzi o czesci, kombinowanie z lampkami itd to jestem noga.
prosze o pomoc:)
pozdrawiam
j.