zmiana foteli
kot919, Dzięki ślicznie. Przy najbliższej okazaji (a słabo z czasem), postaram się wyciągnąć fotel i zajrzeć co tam się dzieje.
Opis bardzo czytelny i konkretny.
Spoglądając na twój opis pod "postami", wzbogacona o, mam pytanko, czy lepiej jest poszukać fotelki skórzanych wraz z pamięcią (są takie aukcje), czy dołożyć pamięć foteli i kupić tylko fotele?
Opis bardzo czytelny i konkretny.
Spoglądając na twój opis pod "postami", wzbogacona o, mam pytanko, czy lepiej jest poszukać fotelki skórzanych wraz z pamięcią (są takie aukcje), czy dołożyć pamięć foteli i kupić tylko fotele?
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wydaje mi się, że jedynym sensownym pomysłem jest kupić fotele z pełną elektryką z zainstalowanym modułem pamięci. Dlaczego tak uważam? Fotele z pamięciami i bez różnią się:The_Gie pisze:... mam pytanko, czy lepiej jest poszukać fotelki skórzanych wraz z pamięcią (są takie aukcje), czy dołożyć pamięć foteli i kupić tylko fotele?
- silniczkami - te z pamięcią posiadają dodatkowo potencjometry dzięki którym moduł wie w jakim położeniu aktualnie znajduje się siedzenie
- wiązką elektryczną
- modułem sterowania
- modułem pamięci.
Jak widzisz elementów jest sporo, i myślę, że ich koszt jednostkowy przewyższy cenę kpl tapicerki.
Odnośnie montażu. Jak już sprawisz sobie fotele to możesz śmiało zamontować je w samochodzie - pasują P&P. Po podłączeniu wtyczek możesz się już cieszyć z fotela w pełni elektrycznego.
*Dodatkowo jeżeli sobie zapragniesz możesz dołożyć wiązkę, panel pamięci oraz oryginalny boczek drzwi i od tego momentu będziesz mieć możliwość programowania pozycji fotela.
**Całość możesz jeszcze wzbogacić o instalację lusterek z pamięciami - do tego potrzebujesz lusterek z pamięciami (bądź samych wkładów), sterownika pamięci lusterek, regulatora pozycji lusterek (jest inny do wersji z pamięciami) oraz oczywiście wiązki.
***Na koniec jeżeli to jeszcze za mało

****Możesz również dołożyć również pamięć fotela pasażera - tylko po co

P.S. Mnie się udało kupić na allegro komplet tapicerki (2xfotel z pełną elektryką i pamięcią ustawień fotela kierowcy oraz tylną dzieloną kanapą) za 400zł. Jako, że skóra nie była w najlepszej kondycji, przełożyłem ją ze swoich ori foteli

Panel boczny drzwi (boczek) znalazłem za ok 100zł, a panel pamięci za 150zł. Wiązka kompletna) przyleciała z USA, za 50zł z przesyłką
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego napisz jakie masz złącza u siebie w samochodzie a jakie w fotelach z uwzględnieniem kolorów kabli bo ciężko coś poradzić.raggaman pisze:Panowie problem. Moje Recaro mają nowe kostki z 3 kabelkami..auto mam przed liftem i mam kostkę z 2 kablami. Jak to przerobić ? Mam całą wiązkę , ale nie wiem z czym połączyć ten brązowy kabel ( masa ? ) ?
Brązowy przewód z reguły jest przewodem GND.
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7
odnowie troche temat
Chce wymienic fotele w swojej audi (przedlift) na siedzenia recaro i muszę wiedzieć czy wszystko będzie działać czy muszę coś dokupić? Na aukcjach allegro i naszego kolegi z forum znalazłem recaro w pełnej elektryce a ja mam niepełną więc czy będzie wszysko grało czy raczej bęę musiał kombinować?
Chce wymienic fotele w swojej audi (przedlift) na siedzenia recaro i muszę wiedzieć czy wszystko będzie działać czy muszę coś dokupić? Na aukcjach allegro i naszego kolegi z forum znalazłem recaro w pełnej elektryce a ja mam niepełną więc czy będzie wszysko grało czy raczej bęę musiał kombinować?
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7
ja mam dokładnie tak samo.A z podgrzewaniem pupy nie ma problemu?nokti pisze:Cin, u mnie nie było pełnej,jedna wajcha+lędzwie.Wszystkie funkcje działają.
[ Dodano: 2014-11-21, 11:00 ]
Nie kumam co trza dodaćmrporpoise pisze:nokti, U mnie wiązki są przygotowane pod komplet... inna sprawa że do grzania dupki będziesz musiał dodać bezpiecznik + przerobić lekko instalkę + climatronik z pokrętłami
Tak poza tym, jeśli chodzi o samo przesuwanie, podnoszenie itd. nie powinno być żadnych problemów.

- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7