[A6 C5] Xenony - nie podnoszą się
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Xenony - nie podnoszą się
Witam! Jestem nowy i niestety nie posiadam jeszcze A6 (choć kiedyś i tak na pewno ją bede miał bo od MARKI AUDI NIE ODEJDE) i mam szczęścię się cieszyć Adusią 80 B4. Piszę tego posta na prośbę posiadacza A6 C5 (mojego tatka). Mianowicie wczoraj rano kiedy było jeszcze ciemno po wyjechaniu na drogę zauważyłem że oczka świecą przed samą maską (nie podnoszą sie). Myślałem że to wina bezpiecznika lecz są wszystkie całe (chyba że od tych/ego silniczka jest bezpiecznik gdzie indziej) Co może być powodem że się nie podnoszą??
-
- Forum Audi A6 / A7
Na 99% padł czujnik poziomu. Prawdopodobnie masz ich tam 4. Sa przy kolach przykrecone na 2 sruby od gory i na dole na zatrzask do wachacza. Taka czarna kostka z cięgłem i wtyczką elektryczna. Zeby wiedziec ktory do wymiany polecam VAG. Wymiana zajmuje jakies 6 minut. Koszt nowego w serwisie 372 zł polskich. Widac je jak skrecisz na maxa kierownice w jedna strone i popatrzysz na wahacz za tarcza hamulcowa. Wygladaja jak na zalaczonym rysunku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Masz dwie sruby regulacyjne reflektorow. Krecisz i patrzysz jak sie podnosza lampki. Pamietaj zeby nie przesadzic, bo wyskoczy kulka z zatrzasku regulacji odblasku reflektora. Jak poczujesz opor to przestan. W przeciwnym razie moze ci grozic demontaz reflektora. A bez dlugiego cienkiego torxa nawet nie podchodz.
W zalaczeniu rysunek srub regulacyjnych. 2 jest do regulacji wysokosci, 1 do regulacji poziomej.
W zalaczeniu rysunek srub regulacyjnych. 2 jest do regulacji wysokosci, 1 do regulacji poziomej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7