Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Licznik ... i mały problem.

Elektryka
ODPOWIEDZ
delo90
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Licznik ... i mały problem.

Post autor: delo90 » 03 lip 2013, 08:29

Witam rodzinkę ! ;)

Mam następujący problem licznikiem. Moje kochanie to A6 C4 Avant, więc po samej nazwie w książce serwisowej i dokumentach dochodzę do wniosku, że nie jest to najuboższa wersja. Mam skórkę i inne takie tam...

PROBLEM tkwi w liczniku. Czy moglibyście powiedzieć mi dlaczego nie wyświetla mi informacji typu spalanie, ile km moge jeszcze przejechac itd... Tak jak jest tutaj u jednego z forumowiczów:

Obrazek

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=078200350c42dd02

Chodzi mi o ten wyświetlacz na środku (prawie kwadratowy :P) , dodam także, że nie wyświetla mi informacji o temperaturze pomimo iż posiadam czujnik ale podejrzewam jego uszkodzenie ,,, autko jest po wypadku ;/ przód i prawy tył... na razie założyłem lampy, zderzak i maskę od 100 ale niedługo zamierzam zzrobić to tak jak być powinno. Głównie chodzi mi o zdiagnozowanie dlaczego nie wyświetlają się informacje skoro posiadam ten wyświetlacz...

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 05 lip 2013, 14:21

Kolego, mi ten problem w C4 pojawił się po założeniu LPG. <mysli> Kombinowaliśmy co z tym zrobic i nic nie wymyśliliśmy niestety. Czasem przy bawieniu się manetką wyświetlacz się włączał, można było przełączac funkcje, ale pokazywały same zera. <zalamka>
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
adi71090
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adi71090 » 17 sie 2013, 14:49

Tak jak kolega wyżej. Zobacz czy na benzynce będzie tak samo, a może będzie dobrze i dojdziesz czy to LPG. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja