Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Wawa, A6 C5] Immobilizer blokuje zaplon

Elektryka
michok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna

Post autor: michok » 28 gru 2012, 15:30

Nie wiem czy to w czymś pomoże, ale może dodajcie raz jeszcze kluczyki do IMMO ?

Ja dodając nowe kluczyki robiłem tak :
a6-c5-nie-dziala-pilot-vt51329.htm

halek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: halek » 10 lut 2013, 14:02

witam

Jesli komus to pomoze, to na szybko mozna probować wyjąć na chwile bezpiecznik nr5 A10 Kl. 15-Versorgung (Steuergeräte). Nie wiem na ile to pomoze, na obecną chwile wkońcu mi odpalił.

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 22 kwie 2013, 15:59

mariusz_wierz pisze:
kolco11 pisze:witam w moim audi a6 c4 z 1966 roku 2,5 tdi nie moge uruchomic silnika pali i gasnie ,po pod-10pieciu vaga w silniku bład 17978 engine start blocked by immobilajzer P1570 -35---intermittent ,wiem żę chodzi o immobilajzer jak sie za to zabrac pomocy bo nie moge ruszyc z miejsca
kolco11, miałem jakiś czas temu identyczny problem. Początkowo pojawiał się raz na kilka miesięcy i po 3-4 próbach odpalenia problem znikał, autko odpalało. Potem było coraz gorzej, aż doszło do tego, że musiałem próbować ze 20-30 razy, aż załapie. Problem tkwił w immobilizerze, a konkretnie w przewodach łączących cewkę w stacyjce z immobilizerem. Musisz wymontować licznik, aby dostać się do immobilizera - białej puszki umieszczonej centralnie za prędkościomierzem. Od niej idzie przewód do cewki na stacyjce. Odłącz od tej białej puszki kostkę i styki potraktuj jakimś środkiem poprawiającym kontakt (ja użyłem WD40 - sprawdził się wyśmienicie ;)) Potem będziesz miał prawdopodobnie jeszcze jedną kostkę łączącą przewód od stacyjki z przewodem od immobilizera - tak samo rozłącz i spryskaj jakimś środkiem. To wszystko! U mnie problem tym sposobem został rozwiązany, zwyczajnie coś niekontaktowało na linii stacyjka-immobilizer. Jeżdżę już od tego zabiegu sporo czasu i sytuacja z niemożliwością odpalania więcej się nie powtórzyła ;) Co za ulga...

Z tego co wyczytałem w necie ten problem jest dość powszechny. Podejrzewam, że w C5 może być podobna sytuacja, warto spróbować.
Witam. Potrzebuje pomocy w sprawie immobilajzera a konkretnie tej właśnie puszki białej. Dzisiaj odkręciłem licznik i miałem przeczyszczać te styki i kostki ale okazało się ze ja za liczkiem nie mam żadnej białej puszki nawet nie mam jakiejkolwiek puszki. Stad moje pytanie i przerażenie czy to normalne ze tam nic takiego nie ma czy u mnie nie jest coś nie tak? :(
A wygląda to tak
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja