C4 1.8 benzyna]Chcę doprowadzić pewne funkcje w moim Audi , które poprzedni właściciel tego auta uznał za zbędnie i okazuje się że to nie takie proste. Problem jest następujący jeżeli wciskam pedał hamulca to zapalają mi się tylko światła stop w lampach tylnich natomiast brak jest napięcia w listwie z diodami na tylniej szybie. Jeżeli chodzi światła przeciwmgielne to tutaj jest podobny objaw brak napięcia na przewodach dochodzących do lamp w klapie bagażnika ( światła cofania działają bez zarzutu). W przypadku radia to jak na razie próbowałem tylko ustawić rozdzielenie tył przód i przy wyborze tył dźwięk zanika ( głośniki w tylnich drzwiach są i przewody do nich wychodzą).
Gdzie szukać przyczyny czy może być konieczna ingerencja w kompterze?
Nazywaj poprawnie tematy-stosuj tagi
[A6 C4]Brak "STOP" na tylniej szybie
[A6 C4]Brak "STOP" na tylniej szybie
Ostatnio zmieniony 01 paź 2008, 11:19 przez kali-1, łącznie zmieniany 2 razy.
Gdzie szukać kabli od STOP czy powinny wychodzić gdzieś z przodu czy od tylnych lamp. A jak to powinno być z kablem od halogenów czy nie powinien on wychodzić bezpośrednio z wyłącznika na desce rozdzielczej? Obydwa te kable przechodzą w dobrym stanie przez gumowy łącznik pomiędzy karoserią a tylną klapą. <było>
-
- Forum Audi A6 / A7
Watpie zeby ciagli kabel od 3 stopu przez cale auto, pewnie wpiety jest do tej samej wiązki co normalny stop, jezeli nie chce Ci sie tyle szukac, to poprostu podepnij sie z 3 stopu do lamp i bedzie Ci swiecic... a jezeli chce Ci sie dlubac to popatrz gdzie ida te kable z klapy i nie ma sily ale w ktoryms slupku musza sie laczyc...
tymczasowo brak, new OOOO po zimie....
Witam
Znalazłem czas aby trochę popracować nad instalacją w moim autku. sprawa się wyjaśniła brak świateł między innymi STOP na tylnej szybie był spowodowany przełamaniem kabli w gumowym łączniku pomiędzy tylną klapą a karoserią z lewej strony . Natomiast firmowe radio w tym modelu gamma posiada wyjście ze wzmacniacza tylko na głośniki w przednich drzwiach. Z tyłu znajdują się głośniki ze wzmacniaczami zasilane z innego gniazda we wspomnianym radiu a te zostały przez wcześniejszego właściciela rozłączone.Teraz wszystko działa bez zarzutu. trzeba było poświęcić tylko trochę czasu.Dzięki za pomoc problem okazał się nie taki straszny jak wydawało się na początku.
Pozdrawiam
kali-1
Znalazłem czas aby trochę popracować nad instalacją w moim autku. sprawa się wyjaśniła brak świateł między innymi STOP na tylnej szybie był spowodowany przełamaniem kabli w gumowym łączniku pomiędzy tylną klapą a karoserią z lewej strony . Natomiast firmowe radio w tym modelu gamma posiada wyjście ze wzmacniacza tylko na głośniki w przednich drzwiach. Z tyłu znajdują się głośniki ze wzmacniaczami zasilane z innego gniazda we wspomnianym radiu a te zostały przez wcześniejszego właściciela rozłączone.Teraz wszystko działa bez zarzutu. trzeba było poświęcić tylko trochę czasu.Dzięki za pomoc problem okazał się nie taki straszny jak wydawało się na początku.
Pozdrawiam
kali-1