Czy ktoś wie gdzie znajduje się czujnik cofania w A6 2.8 V6 aut. `94? Przy włączaniu wstecznego lampy raz się palą, a raz nie. Wcześniej od kogoś usłyszałem, że jest w górnej części skrzyni biegów, ale po sprawdzeniu wiem, że nie ma go tam na 100%
Nazywaj poprawnie tematy
[A6 C4]gdzie znajduje sie czujnik wstecznego
[A6 C4]gdzie znajduje sie czujnik wstecznego
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 12:30 przez Red, łącznie zmieniany 1 raz.
Czujnik cofania - swiatlo cofania nie dziala :(
Mam pytanie w sprawie czujnika cofania (Audi A6 Avant, 2.6, 150KM Benzyna+LPG, automat) - mam podobny problem - swiatlo cofania nie zapala sie u mnie. jest to tym wiekszy problem, ze do swiatel cofania mam podpiety czujnik parkowania, ktory teraz sie nie wlacza 
Czy tak rzeczywiscie bylo? Udalo sie naprawic? Co dokladniej bylo przyczyna? Jaki byl koszt naprawy ?
Z gory dziekuje za pomoc.

Czy tak rzeczywiscie bylo? Udalo sie naprawic? Co dokladniej bylo przyczyna? Jaki byl koszt naprawy ?
Z gory dziekuje za pomoc.
czujnik cofania
mam taki problem.
Swiatla cofania dzialaja prawidlowo, za to czujnik cofania zamilkl.
Mam A6 2,5 tdi automat quattro.
Czy do czujnika cofania jest oddzielny czujnik czy tylko bzyczek mi sie zepsol??
Z tylu zawsze mi pikalo ale nie wiem dokladnie gdzie jest to bzykadelko? a moze jest do tego jakis sterownik ktory mi padl.
prosze o pomoc
Swiatla cofania dzialaja prawidlowo, za to czujnik cofania zamilkl.
Mam A6 2,5 tdi automat quattro.
Czy do czujnika cofania jest oddzielny czujnik czy tylko bzyczek mi sie zepsol??
Z tylu zawsze mi pikalo ale nie wiem dokladnie gdzie jest to bzykadelko? a moze jest do tego jakis sterownik ktory mi padl.
prosze o pomoc
- martinez1980
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Witam miałem taki sam problem, doslownie to co wy Panowie tutaj opisujecie. czy mieliście ten problem tak samo jak ja w mroźne lub mokre dni??? ja okazuje się ze tak i kiedy auto wysło wszystko wróciło mi do normy nagle wszystko działa a na początku zniknęły światła potem lusterko elektrycznie przy cofaniu się nie włączało, wkońcu zniknął wsteczny bieg a na końcu zaczeła źle skrzynia pracować z biegami do przodu. Na szczęście wyschło wszystko i nagle wszystko działa. wie ktoś może gdzie i za ile mozna wyhaczyc taki czujnik i czy to jest wogóle wina tego czujnika???
-
- Forum Audi A6 / A7
To może napisz żebyśmy wszyscy wiedzieli gdzie jest ten czujnik bo od napisania postu minęło już sporo czasu a mi akurat dzisiaj przestał działać "wsteczny" Mowa o automacie 4HP18qSzczegóły dotyczące czujnika i naprawy usterki cofania wysłałem Ci w prywatnej wiadomości. Mam nadzieję, że awarię uda Ci się szybko usunąć bez jego wymiany
Pozdrawiam
Red