[A6 C4] Oryginalne Xenony
[A6 C4] Oryginalne Xenony
Cześć!
Kupiłem oryginalne Xenony (kompletne lampy z żarnikami i przetwornicami) do A6 C4.
Czy ktoś przerabiał temat wymiany org. soczewek na org. xenony?
Jakie zmiany w instalacji elektrycznej należy wykonać?
Pozdrawiam
Kupiłem oryginalne Xenony (kompletne lampy z żarnikami i przetwornicami) do A6 C4.
Czy ktoś przerabiał temat wymiany org. soczewek na org. xenony?
Jakie zmiany w instalacji elektrycznej należy wykonać?
Pozdrawiam
No to ktoś wprowadza w błąd, bo w temacie:
a6-c4pytanie-o-lampy-vt9212.htm
w drugim poście SYPER pisze, że zmiana na Xenony wiązała się ze zmianami w elektryce....
Ktoś miał do czynienia z wymianą na xenony w A6 C4 i może mi konkretnie odpisać.
a6-c4pytanie-o-lampy-vt9212.htm
w drugim poście SYPER pisze, że zmiana na Xenony wiązała się ze zmianami w elektryce....
Ktoś miał do czynienia z wymianą na xenony w A6 C4 i może mi konkretnie odpisać.
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
ORYGINALNE ksenony w A6 C4 nie miały samopoziomowania, a czasem chyba nawet sprysiwaczy nie miały! Ale chodzi o C4 gdzie ksenony były bardzo żadkie i to pod koniec produkcji C4 tylko.Splawik pisze:Okej, a gdzie jest poziomowanie reflektorów. Zwykłe lampy mają zwykłe silniczki i sterowanie z kabiny, a ksenon chyba silniczek krokowy i sie samopoziomuje.FAÂŁDZIK pisze:censored ma rację, podpinasz tylko przewody a przetwornica zrobi resztę
Ja podepnę się pod Temat... bo zielony jestem a chcę w mojej podmienić i przód i tył...
Mam A100 lampy zwykłe. Spryskiwacze obecne. Brak sterowania poziomem ze środka auta... Pytania moje.
1. Czy brak poziomowania oznacza automat czy poprostu brak :D ( rok 1994 skandynawska wersja... )
2. Czy Lampy z C4 A6 i przód i tył pasują do C4 A100
czy coś trzeba wyrzeźbić
Jesli tak to co ...
Dzięki za odpowiedź
Mam A100 lampy zwykłe. Spryskiwacze obecne. Brak sterowania poziomem ze środka auta... Pytania moje.
1. Czy brak poziomowania oznacza automat czy poprostu brak :D ( rok 1994 skandynawska wersja... )
2. Czy Lampy z C4 A6 i przód i tył pasują do C4 A100

Dzięki za odpowiedź

-
- Forum Audi A6 / A7
Wracając do tematu.....
Do każdej z lamp, które obecnie są w audi, dochodzą jedynie po dwie wiązki przewodów zakończone wtyczkami. Niestety żadna z nich nie pasuje do gniazda, które jest na końcu przewodu idącego od przetwornicy. Za chwilę dodam zdjęcia to będzie jaśniej.
Oczywiście w xenonach jest gniazdo na wtyczkę takie samo jak w soczewkach ale z tyłu lampy.
[ Dodano: 2009-09-21, 20:55 ]
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Błękitna elipsa - oznaczyłem wtyczkę z wiązki wychodzącej z przetwornicy, na drugim zdjęciu widać dokładnie kolory przewodów
Domyślam się że żółty i czerwony to plus , czarny to minus, a brązowy?
Chyba, że jest inaczej i ktoś wie to prosiłbym o informację....
Do każdej z lamp, które obecnie są w audi, dochodzą jedynie po dwie wiązki przewodów zakończone wtyczkami. Niestety żadna z nich nie pasuje do gniazda, które jest na końcu przewodu idącego od przetwornicy. Za chwilę dodam zdjęcia to będzie jaśniej.
Oczywiście w xenonach jest gniazdo na wtyczkę takie samo jak w soczewkach ale z tyłu lampy.
[ Dodano: 2009-09-21, 20:55 ]
Błękitna elipsa - oznaczyłem wtyczkę z wiązki wychodzącej z przetwornicy, na drugim zdjęciu widać dokładnie kolory przewodów
Domyślam się że żółty i czerwony to plus , czarny to minus, a brązowy?
Chyba, że jest inaczej i ktoś wie to prosiłbym o informację....
Lampy z 100 C4 pasują do A6 C4. Trzeba tylko wymienić szybę przednią. Same lampy pasują w 100%, wiem bo wielu przerabiałem zwykłe lampy H4 w A100 na soczewki. Soczewki do setki kosztują ~700pln, do A6 ~ 400pln. Wystarczy z tych z A6 C4 zdjąć przednią szybę i założyć starą od setki lub z allegro.
Audi A8 D2 4,2 2001 AQF QUATTRO
Audi A3 8L 1,9 TDI AHF
Audi A6 C5 2,5 TDI AKE QUATTRO Manual
Audi A3 8L 1,9 TDI AHF
Audi A6 C5 2,5 TDI AKE QUATTRO Manual
... przecież to i tak nic nie wnosi do mojego pytania ...
W zasadzie potrzebuję informację o zasilaniu przetwornicy. Nie wiem czy np.:
na żółtym przewodzie ma być cały czas 12V, a na czerwonym 12V po włączeniu lamp - czy odwrotnie no i czy czarny i brązowy to minus(masa) ?
Może ktoś to sprawdzić kto ma oryginalne xenony u siebie w A6 C4.
Pozdrawiam serdecznie
W zasadzie potrzebuję informację o zasilaniu przetwornicy. Nie wiem czy np.:
na żółtym przewodzie ma być cały czas 12V, a na czerwonym 12V po włączeniu lamp - czy odwrotnie no i czy czarny i brązowy to minus(masa) ?
Może ktoś to sprawdzić kto ma oryginalne xenony u siebie w A6 C4.
Pozdrawiam serdecznie