[ BAT 4.2 334 KM] Szarpanie jakby tracił trakcję - tylko 1 b
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BAT 4.2 334 KM] Szarpanie jakby tracił trakcję - tylko 1 b
Witam! Ostatnio mam problem w swoim A6 C6 4.2 334KM, skrzynia automat. Podczas gwałtownego wciśnięcia gazu samochód rusza z pierwszego biegu i po chwili zaczyna szarpać i skakać na obrotach, dzieje się to w zakresie około 2tys obrotów.Czuć jakby coś dzialo się z prawej strony (z napędem?), efekt jest bardzo podobny do załączającego się ESP, jednak kontrolka trakcji nie mryga w momencie gdy to się dzieje, wyłączenie ASR+ESP nic nie zmienia - nadal występuje szarpanie. Zmiana biegów na kolejne jest idealnie gładka, bezproblemowa, redukcja nawet kilka biegów w dół nie stanowi problemu i szarpanie nie występuje. Jeśli ruszam spokojnie z delikatnym wciśnięciem gazu, przemieli elegancko wszystkie biegi, również na tiptronicu przeciągnięcie jedynki nie powoduje szarpania. Czy ktoś spotkał się z podobnym tematem u siebie?
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem podobnie ostatnio wyłączyło się esp ale jechała normalnie, zjechalem na parking z autostrady wylączylem zapłon i znowu zapalilem było ok esp zgasło ale po 50 km znowu wyłączylo esp ale tym razem auto nie chcialo już jecchać szarpało nie wchodziło na obroty tragedia i tak przejechałem ok 80 km aż do polskiej granicy na pierwszym parkingu postała z pół godziny zapaliłem i tydzień już jest ok.
Nie wiem nie mam pojęcia co to było.
Audi A6 C6 4.2 v8 BAT tiptronic
Nie wiem nie mam pojęcia co to było.
Audi A6 C6 4.2 v8 BAT tiptronic