Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl OC/AC OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C4] Przełącznik wielofunkcyjny F125
Autor Wiadomość
Minoshi 


Model: A6 C4
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Automat
Wiek: 30
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-05-14, 15:37   [A6 C4] Przełącznik wielofunkcyjny F125

Diagnozując moje audi Vagiem wyświetla mi błąd 293 - Przełącznik wielofunkcyjny F125. Nie idzie w ogóle go wykasować więc wymieniłem przełącznik na nowy. Dalej jednak pokazuje mi ten błąd i na desce nie pokazuje mi jaki bieg mam wrzucony a co najważniejsze mam tylko jeden bieg na D. Nieważne jakie obroty osiąga silnik nie wrzuca dalej biegów. Prosiłbym o jakieś sugestie w czym może tkwić problem.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
marek [a6] 



Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Pomógł: 54 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 552
Skąd: nysa
Wysłany: 2011-05-14, 21:11   

witam . sprawdż połączenie elektryczne do czujnika czyli kable kostki wtyczki itd itp.pozdro
_________________
tylko quatrro !! !
 
 
tomasss82 


Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1995
Skrzynia: Automat
Wiek: 37
Dołączył: 14 Mar 2009
Posty: 45
Skąd: biłgoraj
Wysłany: 2011-05-15, 11:24   

witam, prawdopodobnie masz źle ustawiony przełącznik wielofunkcyjny. powinna byc mała regulacja na śrubach mocujących. 293-przełącznik wielofunkcyjny F-125, nieznane położenie
_________________
b3,2.3 ng quattro 88r i
a6 c4 2.6 abc quattro automat
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Minoshi 


Model: A6 C4
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Automat
Wiek: 30
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-05-16, 05:57   

Czy ktoś z was posiada może schemat elektryczny podłączenia skrzyni biegów i przełącznika wielofunkcyjnego?
 
 
adrian510 


Model: 100 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1994
Skrzynia: Automat
Kod silnika: AAH
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 112
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-01-22, 14:01   

Sory za odkop ale czy rozwiązałeś problem? Mam 100 C4 z AAH i skrzynia 4HP18.Skrzynie wymieniłem i tak samo jak przed wymiana nie ma 1 3 4 i wyświetla błąd przełacznika F125
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: