Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

OC/AC OC/AC Regeneracja reflektorów części aut superparts.pl Led Toyota Avensis felgi audi a6 milionczesci warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
SklepOpon.com
opony i felgi
Kalkulator
OC/AC
Regeneracja
reflektorów
superparts.pl
Sklepledowy.pl
Felgi aluminiowe
Części A6 C5
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna
Autor Wiadomość
jaro2124 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 35
Skąd: krosno/podkarpacie
Wysłany: 2009-01-22, 21:00   [A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna

Witam, byłem dzisiaj u znajomego mechanika , który powiedział ze sondylambda w moim aucie po przełaczeniu na gaz nie działaja, na benzynie normalnie komputer je "wykrywa", natomiast na gazie nie, stwierdził tez ze jezeli jest to instalacja gazowa sekwencyjna to nic w tym nie szkodzi. Prosze o porady - autem po przełączeniu na gaz szarpie i ciezko wkreca sie na obroty.
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
fassi1 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Imię: Krzysztof
Pomógł: 39 razy
Wiek: 36
Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 1965
Skąd: Luton/UK
Wysłany: 2009-01-22, 21:54   

Pierwsze słysze że po przełączeniu na gaz sonda nie dzieła, komp cały czas diagnozuje spaliny dlatego jak na gazie mieszanka jest źle ustawiona to wywala check engine.
_________________
LPG montaż, serwis, naprawy instalacji gazowych na terenie Anglii
strojenie LPG na AFR
+447842912415 www.leadingpowergas.co.uk
4.2 montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=16943
2.4 montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15499
1.8T montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921
 
 
boluss 



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 207
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2009-01-22, 22:02   

sondy cały czas działają nawet na gazie tak jak fassi1 napisał, "komp cały czas diagnozuje spaliny "
_________________

 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
jaro2124 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 35
Skąd: krosno/podkarpacie
Wysłany: 2009-01-22, 22:26   

A czy mógłby mi ktos powiedziec ile jest sond w A6 C5 98r., 2.4v6
 
 
fassi1 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Imię: Krzysztof
Pomógł: 39 razy
Wiek: 36
Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 1965
Skąd: Luton/UK
Wysłany: 2009-01-22, 22:55   

2, po 1 na strone przed katalizatorem
_________________
LPG montaż, serwis, naprawy instalacji gazowych na terenie Anglii
strojenie LPG na AFR
+447842912415 www.leadingpowergas.co.uk
4.2 montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=16943
2.4 montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15499
1.8T montaż http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921
 
 
TrimiX 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 79
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-01-22, 23:09   Re: [A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna

jaro2124 napisał/a:
Witam, byłem dzisiaj u znajomego mechanika , który powiedział ze sondylambda w moim aucie po przełaczeniu na gaz nie działaja, na benzynie normalnie komputer je "wykrywa", natomiast na gazie nie, stwierdził tez ze jezeli jest to instalacja gazowa sekwencyjna to nic w tym nie szkodzi. Prosze o porady - autem po przełączeniu na gaz szarpie i ciezko wkreca sie na obroty.


To jest mozliwe ze nie dzialają , ponieważ najprawdopodobiej masz je nie podpiete pod elektronikę LPG , jedz i pogratuluj tym partaczą co Ci gaz zakładali :)
_________________
Usunięto - Pkt. 29. Regulaminu Forum
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
jaro2124 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 35
Skąd: krosno/podkarpacie
Wysłany: 2009-01-23, 13:38   

no to pieknie, auto kupiłem juz z gazem , jest jeszcze rok gwarancji , we wtorek jade do zakładu który montował instalacje niech poprawiaja

[ Dodano: 2009-01-23, 15:47 ]
A czy przez to moze dusic i szarpac autem na gazie?
 
 
TrimiX 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 79
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-01-23, 18:18   

jaro2124 napisał/a:
no to pieknie, auto kupiłem juz z gazem , jest jeszcze rok gwarancji , we wtorek jade do zakładu który montował instalacje niech poprawiaja

[ Dodano: 2009-01-23, 15:47 ]
A czy przez to moze dusic i szarpac autem na gazie?


Jak najbardziej , dodam jeszcze Ci następnego gwozdzia - jeżdzisz na ubogiej mieszance na 99,9% , zapytaj ich jak będziesz :mrgreen: i pozniej mi napisz na jakim urzadzeniu lub w jaki sposób uduwodnili Ci że tak nie jest ...
Ps. jak nie dadza rady to zapraszam do siebie
Pozdro
_________________
Usunięto - Pkt. 29. Regulaminu Forum
 
 
jaro2124 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 35
Skąd: krosno/podkarpacie
Wysłany: 2009-01-23, 19:53   

ok, dzieki za porady , we wtorek odwiedze tych "specjalistów"
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
HENIEK681 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 32
Skąd: malopolska
Wysłany: 2009-01-30, 12:43   

Witam.Podlocze sie pod temat.Panowie ja mam taki problem z jedna sonda jak zapale rano silnik to jest taki objaw ze po przelaczeniu sie na gaz jedna sonda mi niedziala i strasznie silnikiem szarpie ale jak osiagnie temp.75C to dziala i jak postoi pare godzin jest tez wszystko OK. zaznacze ze na paliwie dziala wzystko OK .Prosze rade co to morze byc.

[ Dodano: 2009-01-30, 12:50 ]
Witam jeszcze raz wszystkich.Zapomnialem dodac ze jest to silnik 2.8 193 KM i mam zalozony gaz od 5 miesiecy i bylo wszystko dobrze powstal ten problem jak nadeszly te wieksze mrozy ale teraz ich nie ma a problem jest nadal.
 
 
Miden 



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ALG
Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 14
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-01-30, 17:55   

HENIEK681 napisał/a:
Witam.Podlocze sie pod temat.Panowie ja mam taki problem z jedna sonda jak zapale rano silnik to jest taki objaw ze po przelaczeniu sie na gaz jedna sonda mi niedziala i strasznie silnikiem szarpie ale jak osiagnie temp.75C to dziala i jak postoi pare godzin jest tez wszystko OK. zaznacze ze na paliwie dziala wzystko OK .Prosze rade co to morze byc.

[ Dodano: 2009-01-30, 12:50 ]
Witam jeszcze raz wszystkich.Zapomnialem dodac ze jest to silnik 2.8 193 KM i mam zalozony gaz od 5 miesiecy i bylo wszystko dobrze powstal ten problem jak nadeszly te wieksze mrozy ale teraz ich nie ma a problem jest nadal.


Mam dokładnie taka samą sytuację jak kolega. Na benzynie wszystko ok. a na gazie szarpie strasznie i narbardziej przy przyspieszaniu z wyższego biegu. Byłem ustawiać gaz ale to sie nie zmieniło. a przed nowym rokiem wszystko było jeszcze wporzadku, na gazie i bezynie nie było czuć róznicy. gdybym mieszkał bliżej wrocławia to bym udał sie do kolegi specjalisty :)
 
 
HENIEK681 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 32
Skąd: malopolska
Wysłany: 2009-01-31, 07:48   

Witam.To jest bardzo dziwne ja podlaczalem rano pod kamputer gazowy i obserwowalem co sie dzieje i tak opisywalem jedna sada zaczela dzialac dopiero przy temp.70C i silnik zaczal chodzic OK. i nie wiem dlaczego tak sie dzieje morze to sa swiece tak jakby jedna strona nie palila to sada nieanalizuje spalin co o tym sadzicie.Pomuzcie rozwiozac ten problem
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
Arek_R 


Model: Nie mam
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 1992
Skrzynia: Manual
Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 315
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-01-31, 19:17   

Sonda nie pracuje a jakie ma napiecie. Jesli napiecie 0V to znaczy ze sonda nie dziala bo jakies spaliny musza byc. Sonda moze byc uszkodzona dlatego dziala od 70 stopni.
 
 
TrimiX 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 79
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-01-31, 20:50   

HENIEK681 napisał/a:
Witam.To jest bardzo dziwne ja podlaczalem rano pod kamputer gazowy i obserwowalem co sie dzieje i tak opisywalem jedna sada zaczela dzialac dopiero przy temp.70C i silnik zaczal chodzic OK. i nie wiem dlaczego tak sie dzieje morze to sa swiece tak jakby jedna strona nie palila to sada nieanalizuje spalin co o tym sadzicie.Pomuzcie rozwiozac ten problem


Masz padnietą sondę ... .
Nie kupuj zamienników są one strasznie badziewne , nie wierz w uniwersalne to tez jest ściema ...
_________________
Usunięto - Pkt. 29. Regulaminu Forum
 
 
kamilo0307 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ALF
Imię: Kamil
Wiek: 27
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 38
Skąd: Opoczno
Wysłany: 2016-09-02, 21:11   

Mistrzu jak nie widzę odpowiedzi w forum na temat tych szarpan i nie chodzących sond. Wymieniłeś coś i czy przestało szarpać? Jeśli możesz daj znać bo mam podobny problem w mojej Audi. Dziękuję z gory
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: