Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Usuwanie filtrów DPF i układów AdBlue SCR OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Usuwanie
DPF i AdBlue
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
werden.pl
moto market
AZet Auto Serwis
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
żółta kontrolka -niskie ciśnienie w oponach
Autor Wiadomość
tomi73 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: FWD
Rok: 2011
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CLAB
Imię: Tomasz
Wiek: 45
Dołączył: 18 Kwi 2018
Posty: 46
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 2018-10-09, 09:10   żółta kontrolka -niskie ciśnienie w oponach

Koledzy pokazała mnie sie żółta kontrolka i komunikat o niskim cisnieniu w oponach ( mam 20'' 255) ,czy po dopompaniu powietrza (muszę to dopiero sprawdzić ) kontrolka ta zniknie ?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
pgroszek73 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ARJ
Imię: Piotr
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 69
Skąd: Wolin
Wysłany: 2018-10-09, 10:23   

Po ,,dopompaniu,,😀... powinna zniknąć jak przejedziesz się kilkanascie metrów.
 
 
tomi73 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: FWD
Rok: 2011
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CLAB
Imię: Tomasz
Wiek: 45
Dołączył: 18 Kwi 2018
Posty: 46
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 2018-10-09, 10:26   

ok. dzięki kolego .

[ Dodano: 2018-10-09, 13:09 ]
dopompałem powietrza i dalej ścieci sie zółta kontrolka i komunikat:ubytek cisnienia ! prosze sprawdzić wszystkie opony i zapisac w MMI , i co dalej mam robić ,żeby ten komunikat zlikwidowac i tą zółta kontrolkę? pytam ,ponieważ mam auto dopiero drugi dzień i nie wszystko rozumiem ... ?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
pgroszek73 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ARJ
Imię: Piotr
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 69
Skąd: Wolin
Wysłany: 2018-10-09, 16:18   

Przyczyną mogą być czujniki(koniec baterii w którymś) a może masz koła bez czujników. U mojego szefa jak jeździł na ori alusach było ok ale jak założył stalówki zimowe to musiał jechać do magika który mu to ustrojstwo wyłączył Vagiem.

Poszperaj w necie bo widzę że temat znany.
Np. tutaj https://www.a6klub.pl/jak...mmi-vt58508.htm
 
 
pan42 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: Manual
Kod silnika: CGLD
Imię: Andrzej
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 767
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2018-10-09, 16:37   

Po napompowaniu kół zatwierdź w MMI jako ciśnienie prawidłowe.
_________________
Było przez 8 lat A6 C6 i nie może być nic innego niż A6 C7
 
 
tomi73 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: FWD
Rok: 2011
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CLAB
Imię: Tomasz
Wiek: 45
Dołączył: 18 Kwi 2018
Posty: 46
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 2018-10-10, 07:43   

wszystko ok. zatwierdziłem w MMI i jest spoko.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
raverone74 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: FWD
Rok: 2012
Skrzynia: Manual
Kod silnika: CGLC
Imię: Piotr
Dołączył: 23 Lut 2017
Posty: 57
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2018-10-11, 13:09   

pgroszek73 napisał/a:
Przyczyną mogą być czujniki(koniec baterii w którymś) a może masz koła bez czujników. U mojego szefa jak jeździł na ori alusach było ok ale jak założył stalówki zimowe to musiał jechać do magika który mu to ustrojstwo wyłączył Vagiem.

Poszperaj w necie bo widzę że temat znany.
Np. tutaj https://www.a6klub.pl/jak...mmi-vt58508.htm



W A6C7 nie ma żadnych czujników w kołach. Tylko dopompowanie i zatwierdzenie prawidłowych wartości w menu MMI i tylko tyle :)
 
 
tomi73 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: FWD
Rok: 2011
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CLAB
Imię: Tomasz
Wiek: 45
Dołączył: 18 Kwi 2018
Posty: 46
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: 2018-10-11, 13:54   

dokładnie .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: