Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Usuwanie filtrów DPF i układów AdBlue SCR WRC części samochodowe OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
Usuwanie
DPF i AdBlue
Pompy paliwa
Przepustnice
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
werden.pl
moto market
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mat1324
2018-04-06, 11:17
[A6 C6] Montaż ori kamery cofania+TV
Autor Wiadomość
mat1324 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Mateusz
Pomógł: 432 razy
Wiek: 25
Dołączył: 23 Sty 2013
Posty: 7449
Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: 2018-06-15, 12:39   

Kolory zgadzają się z rzeczywistością?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
PATENT 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2010
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: CDUC
Imię: Wojtek
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Głogów
Wysłany: 2018-06-15, 12:46   

Chcem dac Ci "pomgół" ale nie wiem jak <mysli> <zalamka>

zgadzają się :)
 
 
mat1324 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Mateusz
Pomógł: 432 razy
Wiek: 25
Dołączył: 23 Sty 2013
Posty: 7449
Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: 2018-06-15, 12:55   

Można kliknąć "Pomógł", gdy jest się autorem tematu :) .

Popraw dane w profilu, ponieważ silnik CDUC jest w C7 :p . Pewnie masz taki sam silnik jak ja, czyli 3.0 TDI CDYA 240 KM.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
PATENT 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2010
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: CDUC
Imię: Wojtek
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Głogów
Wysłany: 2018-06-15, 13:14   

że tak powiem, tamten silnik dokonał żywota ;) teraz jest CDUC z C7 :) <lol>
 
 
shaqal 


Model: Q7
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2016
Skrzynia: Tiptronic
Imię: DES Auto
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 566
Skąd: Grudziądz / Gdańsk - DES Auto
Wysłany: 2018-06-15, 21:38   

PATENT napisał/a:
że tak powiem, tamten silnik dokonał żywota ;) teraz jest CDUC z C7 :) <lol>


Wrzuć wykres z hamowni tych 245KM z CDUC na starym osprzęcie <brawo>
 
 
jackowski 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jacek
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 51
Skąd: Skarzysko
Wysłany: 2018-08-04, 21:21   

witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie działania kamery...
Kiedy u was zaczyna wyświetlać obrys samochodu podczas działania kamery ?
U mnie zaczyna wyświetlać kiedy dojadę do przeszkody bardzo blisko ( ciągły sygnał ostrzegawczy)
Czy można gdzieś zmienić ten parametr ?





_________________
Jacek
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
shaqal 


Model: Q7
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2016
Skrzynia: Tiptronic
Imię: DES Auto
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 566
Skąd: Grudziądz / Gdańsk - DES Auto
Wysłany: 2018-08-05, 09:35   

jackowski napisał/a:
witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie działania kamery...
Kiedy u was zaczyna wyświetlać obrys samochodu podczas działania kamery ?
U mnie zaczyna wyświetlać kiedy dojadę do przeszkody bardzo blisko ( ciągły sygnał ostrzegawczy)
Czy można gdzieś zmienić ten parametr ?



[url=https://images92.fotosik.pl/12/9a3b7fca9a93821am.jpg]Obrazek[/URL]

[url=https://images92.fotosik.pl/12/276210cc362dfed9m.jpg]Obrazek[/URL]


W 2G pojawia się gdy jest przeszkoda, w 3G cały czas.
 
 
jackowski 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jacek
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 51
Skąd: Skarzysko
Wysłany: 2018-08-05, 12:29   

Dziękuję za odpowiedź
_________________
Jacek
 
 
DJZYYGI 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Krzysztof
Wiek: 34
Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 2
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2018-08-14, 12:29   

Witam.
W moim Audi AQ6 C6 z grudnia 2005r, posiadam 8 czujników parkowania, MMI high bez wejścia wideo. Moduł 76- nr 4F0 910 283 B.
Kupiłem elementy, wlutowałem do sterownika MMI wg aplikacji producenta, podłączyłem kolorową chińska kamerkę( na tv w domu kolorowy obraz) (zasilanie 5V ze stabilizatora separowanego przekaźnikiem).
Modół 76 – przekodowałem dodając 2. Po włączeniu wstecznego pojawia się czarnobiały obraz nawet w dzień. Podłączyłem inna kamerę ( z monitoringu- zasilaną 12V, na telewizorze w domu daje kolorowy obraz – w Audi czarnobiały).
Poniżej załączam aplikację wg której wlutowałem elementy.
Jest kilka różnić względem jednego z wcześniejszych postów kolegi Arksi ze zdjęciem wlutowanych elementów.
Otóż: Po 1-element nazwany przez kolegę Arksi rezystorem 680K jest w rzeczywistości dławikiem, producent zaleca przeciwzakłóceniowo wartość 10µH, 680 znaczyło by 6,8 µH.
Po 2, na wejściu wideo producent zaleca wlutowanie rezystora 18Ω, a kolega Arksi ma 0 Ω, generalnie to tylko prosty dzielnik napięcia obniżający wartość sygnału wejściowego.
Po 3, przy rezonatorze kwarcowym kolega wlutował 47piko F, producent zaleca symetrycznie 2x 10pF.
Czy któryś z kolegów miał podobny problem? I jakie elementy lutowaliście?
Próbowałem przekodować adres 7- czyli MMI ( oryginalną wartość u mnie to 001001), po dodaniu 32768 wyskakiwał błąd o przekroczonej wartości. Czy kodowanie MMI jest celowe tylko przy podłączeniu oryginalnego modułu kamery – skręcającego linie na ekranie?
Spróbuje dziś podmienić elementy na takie jak lutował kolega Arksi i dam znać o skutkach.

[ Dodano: 2018-08-15, 15:24 ]
Witam. Aktualizacja. 1. Zmieniłem wartość rezystora na wejściu z 18 na 0 om - podłączylem do samochodu - dalej obraz z kamery jest czarnobiały.
2. Zmieniam wartość pojemności przy kwarcu z 10pF na 47 pF czyli na taki jaki zaleca autor postu ze zdjęciami wlutowanych elementów. Obraz czarnobiały. 3. Wylutowalem dławik- obraz dalej czarnobiały. 4. Wrzuciłem z zasilania kamery przekaźnik separujaày i podłączyłem stabilizator bezposrednio do kostki żarówki wstecznego. Obraz czarnobiały plus zakłócenia - jak pracuje silnik. 5. Moduł 76 zamieniony na wersję C. Obraz dalej czarnobiały. Wersja modułu j523 to basic, wymienię na inną lub z oryginalnym gniazdem i dam znać o efektach. Kamerę dla pewności podłączyłem pod tv w domu - kolor jest.

Screenshot_2018-08-10-20-08-30.png
Plik ściągnięto 11 raz(y) 97,74 KB

_________________
Krzyś W Zyygi
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
shaqal 


Model: Q7
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2016
Skrzynia: Tiptronic
Imię: DES Auto
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 566
Skąd: Grudziądz / Gdańsk - DES Auto
Wysłany: 2018-08-15, 23:02   

Roboty od groma a oszczędność 200zł, może lepiej kupić sterownik mmi z fbas i po problemie?
 
 
DJZYYGI 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Krzysztof
Wiek: 34
Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 2
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2018-09-03, 18:43   

Witam. Shaqal- Łukaszu, jak mam problem z programowaniem, czy softem jadę do Ciebie. Mam do Ciebie ogromny szacunek za wiedzę i życzliwość do klientów. Ale elektronika to moje hobby, lubię lutować , budować. Nie o kasę chodzi. Moduł MMI mogę od Ciebie kupić za 400zł bez ochrony komponentu i pewnie to szybko załatwiło by problem czarno-białego obrazu, ale niestety nie kupię przy tym satysfakcji z samodzielnego rozwiązania problemu ( no teraz wsparcie się przyda). Gdyby nie było opcji z samodzielnym lutowaniem, pewnie wcale bym się nie zainteresował kamerą. Wiesz też, że robię to dla siebie, nie zajmuje się elektroniką usługowo. Pozdrawiam i dalej czekam na podpowiedzi.
_________________
Krzyś W Zyygi
 
 
jaskulski154 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2008
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Andrzej
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 136
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2018-09-03, 20:59   

U siebie mam ten sam problem ale z tv. Fbas tez mam lutowany.
Mam podlaczona kamere cofania ori i na mmi wyswietla prawidlowo w kolorze a jak wlacze tv to wyswietla na czarno bialo i tez nie wiem dlaczego. Tuner na 100% jest sprawny bo mam podpiety monitor w zaglowku i wyswietla w kolorze. Tez nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: