Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Regeneracja reflektorów części aut superparts.pl Led Toyota Avensis felgi audi a6 milionczesci warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
Regeneracja
reflektorów
superparts.pl
Sklepledowy.pl
Tylko felgi
Części A6 C5
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[AUDI A6 2.5 TDI AKE] Po przedmuchaniu N75 VAG nie działa
Autor Wiadomość
zokko 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKE
Imię: Bartosz
Wiek: 32
Dołączył: 29 Mar 2017
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-05-19, 13:53   [AUDI A6 2.5 TDI AKE] Po przedmuchaniu N75 VAG nie działa

Hej, potrzebuję pomocy :-)
Wczoraj wyjąłem i przedmuchałem zawory N75 i N11, i po złożeniu w całość nie mam ani podciśnienia na Gruszke Turbo, ani też VAG nie pokazuje wartości innych niż RPM silnika :(
Dodam, iż mam wrażenie, iż N75 się zaczął grzać od tylnej strony, od wtyku jakby..
Załączam screenshot, jakby ktoś miał pomysł - będę wdzięczny.

Screen Shot 2017-05-18 at 22.32.25.png
vag output
Plik ściągnięto 12 raz(y) 217,32 KB

 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
mixsio 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKE
Imię: Michał
Dołączył: 27 Paź 2015
Posty: 23
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2017-05-26, 23:34   

kolego te zaworki jak się czyści to się je rozbiera, instrukcja na necie jak to wyczyścić możesz spróbować bo i tak już nic do stracenia teraz nie masz bo prawdopodobnie już ich załatwiłeś, wygląda to tak że rozkasuje się tą blaszaną opaskę i się go czyści pałeczką z watą i np jakimś alkoholem, po wyczyszczeniu klej i szczelnie wszystko składamy i to nie zawsze wychodzi, samym przedmuchaniem zrobiłeś to że jak tam miałeś jakieś nagary to zatkałeś jeszcze gorzej zaworki/zaworek albo też wywaliło uszczelnienie do elektroniki i zrobiło zwarcie w zaworku, więc albo masz zwarcie, albo przytkany tak bardzo i nie masz odczytu bo wartości masz N/A dlatego że są poza zakresem pomiarowym
_________________
jeśli nie odpowiadam/nie odpisuje długo znaczy że mnie nie ma w kraju i nie mam czasu, co robić ? cierpliwie czekać
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: