Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

części aut superparts.pl części aut Led Toyota Avensis felgi audi a6 milionczesci Tarcze, hamulce forum audi a6 forum a6
superparts.pl
gekoczesci.pl
Sklepledowy.pl
Sklep alufelgi
Części A6 C5
AZ Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN
Harry Auto Care

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: 0x4B25A
2013-05-21, 09:20
[a6 c6 2.4] opinie o silniku.
Autor Wiadomość
sosna 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BDW
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 340
Skąd: Jarosław/Stuttgart/DE
Wysłany: 2014-03-28, 11:09   

kolego to jest twój portfel i twoja decyzja co kupisz ;p nie wiem jak inni ale 2.0 tdi mnie jakos nie kreci chociaz 2.4 pb tez szału nie robi ale mi narazie wystarcza, przynajmniej mi nie stwarza zadnych problemow oprocz rzeczy w które sam łapy wepcham ha ha jezeli masz kupowac 2,0 tdi w tej kasie to lepiej kup benzyne, z reszta niech sie inni wpyowiedza co posiadaja te silniki :>
 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 7208
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2014-03-28, 11:23   

Panowie, prośba o trzymanie się tematu... mowa o 2.4 z C6, a nie z C5... to kompletnie różne silniki... <nono>
 
 
krecikjzk 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krystian
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 7
Skąd: Końskie
Wysłany: 2014-03-28, 13:00   

sosna a ile Ci wychodzi średnie spalanie miasto, trasa i czy masz b/g czy samo b (na twoim przykladzie) <okok> bo są strasznie rozbieżne wypowiedzi. w sumie mozesz napisac ile na gazie i ile na benzynie,z gory dzieki za info <rotfl> . Co do auta chyba na spokojnie poczekam az sie cos fajnego w benzynce trafi ewentualnie b/g tak jak piszesz, moze jeszcze kasy sie dozbiera hehe :]
 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
sosna 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BDW
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 340
Skąd: Jarosław/Stuttgart/DE
Wysłany: 2014-03-28, 13:07   

mam b/g i pali w meiscie do 14L max ale w trasie to do 10.5 L schodze przy jezdzie 140-180 km/h :) takze nie mo co narzekac
 
 
krecikjzk 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krystian
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 7
Skąd: Końskie
Wysłany: 2014-03-28, 13:10   

aha a silniki te maja tylko kod BDW czy są jakies inne i czy wogule zwracac na to uwage? <uoee>
 
 
sosna 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BDW
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 340
Skąd: Jarosław/Stuttgart/DE
Wysłany: 2014-03-28, 13:11   

BDW i polecam w manualu, <okok>
 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
krecikjzk 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krystian
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 7
Skąd: Końskie
Wysłany: 2014-03-28, 13:14   

dzieki kolego, czyli spalanie jak dla mnie super :> a mozesz mi podpowiedziec na co jeszcze zwrocic uwage przy zakupie oprocz rozrzadu :)
 
 
sosna 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BDW
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 340
Skąd: Jarosław/Stuttgart/DE
Wysłany: 2014-03-28, 13:15   

BDW i szukaj lepiej w manualu <okok>
 
 
krecikjzk 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krystian
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 7
Skąd: Końskie
Wysłany: 2014-03-28, 13:17   

mialem takie zalozenie od poczatku zeby bylo w manualu i tak ma byc hehe :>
 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
Krzysieksle 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysiek
Dołączył: 04 Sty 2011
Posty: 55
Skąd: Tilburg
Wysłany: 2014-04-14, 13:29   

Witam noszę się z zamiarem kupna A6 C6 właśnie z tym silnikiem i teraz kilka pytań do użytkowników.
Wiem że te silniki maja czasem problemy z rozrządem i pytanie jak czesto?? Przy jakich przebiegach??
Jak sprawuje sie LPG w tym silniku?? Do jakiego przebiegu polecacie jej zakładanie??
 
 
jaren30 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Piotr
Wiek: 33
Dołączył: 24 Kwi 2014
Posty: 8
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2014-04-27, 07:14   

Kolego , zdarza sie to losowo może sie odezwać i przy 150 i przy 300tys nie ma reguły , na to tez wpływa serwis.
 
 
judos 


Model: A4 B8
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 2012
Skrzynia: Manual
Imię: Zbigniew
Wiek: 30
Dołączył: 10 Maj 2009
Posty: 40
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-04-27, 08:52   

Krzysieksle napisał/a:
Witam noszę się z zamiarem kupna A6 C6 właśnie z tym silnikiem i teraz kilka pytań do użytkowników.
Wiem że te silniki maja czasem problemy z rozrządem i pytanie jak czesto?? Przy jakich przebiegach??
Jak sprawuje sie LPG w tym silniku?? Do jakiego przebiegu polecacie jej zakładanie??

kolego miałem pierwsza a6 c6 2.4 czarna z silnikiem 2.4 benzyna gaz nie było żadnych problemów z łańcuchem przebieg jaki sprzedawalem miała 300tys teraz kupiłem niedawno nastepną z gazem prins ma nalotu 207 tys i nic sie nie dzieje jak przebieg samochodu będziesz miał uczciwy nie masz czym się obawiać.Znajomy ma 3.0tdi kupil nowa w salonie w 2004 roku teraz ma nalatane 130 tys i łańcuch grzechota ale jezdzi i nic z tym nie robi wiadomo ryzyko jest ale nikt ci nie powie co masz robic bo jak rozpadnie sie motor to potem bedziesz mial pretesje do nas.Widzisz nie ma reguły co prawda nie wiem czy ma to wpływ ale on lata ta 3.0tdi na mieście katuje ją i program 300km robil w jakies szopie bez hamowni i to moze byc powod
_________________

 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
ahcarb 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Wiek: 29
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 35
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-24, 14:37   

Odświeżam trochę temat. Czy w silniku 2,4 V6 C6 instalacja gazowa jest standardowa ? czy musi być juz 4-5 generacji ??
Jak wygląda spalanie ? Pobiera 100% gaz czy 80 % G - 20 % PB ?? Ponieważ różne opinie czytałem o gazowaniu C6. ps. nie obchodzi mnie co ludzie myślą o gazowaniu auta, dla mnie liczy się koszt jazdy a nie jak będę wyglądał na stacji
 
 
Mazdomania 



Model: S6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 340KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ANK
Imię: Małgorzata
Pomogła: 142 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 06 Sie 2013
Posty: 3945
Skąd: Łęczna/Puławy
Wysłany: 2014-09-24, 14:45   

ahcarb napisał/a:
ak wygląda spalanie ? Pobiera 100% gaz czy 80 % G - 20 % PB ?? Ponieważ różne opinie czytałem o gazowaniu C6

Zależy jaki silnik jest w C6. Jeśli 2.4 V6 to spala 100% gaz, jeśli jakiś FSI, np. 2.0 czy 3.2 to spala +/- 25% PB
_________________
Nie myli się tylko ten kto nic nie robi, a Moderator - to przecież też człowiek ;)

Pozdrawiam, Gosia ;)
 
 
ahcarb 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Wiek: 29
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 35
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-24, 15:03   

Chodzi mi dokładnie o 2,4 V6. Instalacja się dobrze pod tym sprawuje ?? duzy jest koszt do tego modelu ?
 
 
Warsztat Audi 

forum

Model: A6 C5
Podwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sebastian
Wiek: 35
Dołączył: 20 luty 2012
Posty: 1256
Skąd: Mazowieckie
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: