Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
WRC części samochodowe OC/AC OC/AC pompa wspomagania ZF Led Toyota Avensis felgi audi a6 warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
Pompy paliwa
Przepustnice
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Pompa oryginał
"ZF"
Maglownica
Sklepledowy.pl
Felgi aluminiowe
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C4] Przełącznik wielofunkcyjny F125
Autor Wiadomość
Minoshi 


Model: A6 C4
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Automat
Wiek: 28
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-05-14, 16:37   [A6 C4] Przełącznik wielofunkcyjny F125

Diagnozując moje audi Vagiem wyświetla mi błąd 293 - Przełącznik wielofunkcyjny F125. Nie idzie w ogóle go wykasować więc wymieniłem przełącznik na nowy. Dalej jednak pokazuje mi ten błąd i na desce nie pokazuje mi jaki bieg mam wrzucony a co najważniejsze mam tylko jeden bieg na D. Nieważne jakie obroty osiąga silnik nie wrzuca dalej biegów. Prosiłbym o jakieś sugestie w czym może tkwić problem.
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
marek [a6] 



Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Pomógł: 54 razy
Wiek: 36
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 588
Skąd: nysa
Wysłany: 2011-05-14, 22:11   

witam . sprawdż połączenie elektryczne do czujnika czyli kable kostki wtyczki itd itp.pozdro
_________________
tylko quatrro !! !
 
 
tomasss82 


Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1995
Skrzynia: Automat
Wiek: 35
Dołączył: 14 Mar 2009
Posty: 45
Skąd: biłgoraj
Wysłany: 2011-05-15, 12:24   

witam, prawdopodobnie masz źle ustawiony przełącznik wielofunkcyjny. powinna byc mała regulacja na śrubach mocujących. 293-przełącznik wielofunkcyjny F-125, nieznane położenie
_________________
b3,2.3 ng quattro 88r i
a6 c4 2.6 abc quattro automat
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
Minoshi 


Model: A6 C4
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Automat
Wiek: 28
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-05-16, 06:57   

Czy ktoś z was posiada może schemat elektryczny podłączenia skrzyni biegów i przełącznika wielofunkcyjnego?
 
 
adrian510 


Model: 100 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1994
Skrzynia: Automat
Kod silnika: AAH
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 106
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-01-22, 14:01   

Sory za odkop ale czy rozwiązałeś problem? Mam 100 C4 z AAH i skrzynia 4HP18.Skrzynie wymieniłem i tak samo jak przed wymiana nie ma 1 3 4 i wyświetla błąd przełacznika F125
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: